FORTELLINGER OM FYLL OG TRAKASERING PÅ TOPP NIVÅ

Post Reply
Sigve
Posts: 3533
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

FORTELLINGER OM FYLL OG TRAKASERING PÅ TOPP NIVÅ

Post by Sigve »

Bok om LO beskriver trakassering, fyll og sexkjøp Klyping i rumpa, ufin språkbruk og kodeord for sexkjøp noe av det som omtales i en ny bok om LO, skrevet av to kvinnelige tidligere forbundsledere.

En ny bok av to kvinnelige tidligere forbundsledere i LO kritiserer organisasjonens innsats for likestilling og likelønn. Tidligere NTL-leder Turid Lilleheie og tidligere forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO) Oddrun Remvik tegner ifølge Dagbladet et bilde av en gammeldags, bakstreversk og mannsdominert organisasjon i boka «Takk for dansen, kvinneblikk på LO», som lanseres tirsdag.

Lilleheie var leder av Norsk Tjenestemannslag (NTL) fra 1998 til 2010, mens Remvik ledet FO fra 1992 til 2002. De hevder LO ennå er preget av et gubbevelde, og at sexistiske holdninger fortsatt eksisterer. Om sin tid i landets største arbeidstakerorganisasjon skriver de blant annet at «Mannfolka i LO tok seg til rette, både med kommentarer og upassende oppførsel. Spesielt i fylla».

Utestenging og andre hersketeknikker beskrives også i detalj. Kode: «Noen har vært ute og kjøpt sko» Kodeordet for sexkjøp under reiser i LO-regi skal ifølge forfatterne ha vært «noen har vært ute og kjøpt sko». – Vi vet at det skjedde. Men dette er jo mange år siden, og jeg kan ikke uttale meg om det skjer nå, sier Remvik til Dagbladet. – Mye surhet mellom to permer, mener tidligere LO-leder Yngve Hågensen. Foto: Mette Bugge / Aftenposten

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen skal ifølge Remvik ha kløpet henne hardt i rumpa på en buss etter en middag med LO-kolleger i Kristiansand i 1994. Hågensen sier til avisen at han ikke kan huske å ha kløpet noen i baken noen gang. «Skal vi leke støvsuger», kunne Einar Førde spørre kvinner. Det hadde ikke gått i dag.

Einar førde går det rykter på at han var med på gruppevoltekten i 1992 der ei navngitt vaskedame ble misbrukt mens hun var ovestadig full. totalt var det to fra SV og to fra ap medregnet Einar Førde .

Nå skjente jeg Jenbane sin mann på sluten av 1990 tallet. En kveld han ble full da han var på fest på djønna fortalte han sex historiene fra LO ,Han fortalte oss hvorfor han trakk seg fra LO på grund av Sex trakasering der mann måtte ligge med papene i LO for å kunne stige i gradene vi var to personer som fikk høre den historien

https://www.document.no/2018/11/12/bok- ... FYM0Ha356w
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply