ATTER EN GANG MISLYKKES MÅNELANDING...

Post Reply
Sigve
Posts: 3536
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

ATTER EN GANG MISLYKKES MÅNELANDING...

Post by Sigve »

Romskipet Odysseus sovnet inn i kulden på månen.
Jaja. Vi får takke Gud igjen for at de ikke sendte mennesker denne gangen heller.
Det ville naturligvis være livsfarlig.

Den amerikanske månelandingsfartøyet Odysseus, som landet på månen 23 februar, klarte ikke å gjennomføre sine operasjoner eller sende noen vitenskapelige resultater til jorden.

Opplysninger i starten om at det hadde gått bra og at den hadde landet stående, var feil. Den hadde slagside, fungerte ikke som ønsket, og 29 februar, etter mindre enn en uke, "sovnet den inn" liggende på siden i kulden på månen.

Det Texas-baserte selskapet Intuitive Machines (LUNR.O) hadde fått 118 millioner dollar (over 1 milliard kroner) fra NASA for å bygge og fly Odysseus.

Det finnes i følge selskapet et lite håp om at de klarer å programmere landingsskipet igjen OM det våkner om tre ukers tid som følge av solenergi.

Kanskje kan det "ringe hjem". (De har dog ikke teknologien med en mirakuløs telefon i Det Hvite Hus som president Nixon hadde for over 50 år siden...)

----------------------------------------------------

«Den amerikanske månelanderen Odysseus går i dvale en uke etter skjev landing
Av Joey Roulette og Steve Gorman

29. februar (Reuters) - Odysseus, den første U.S. romfartøyet som skulle lande på månen om et halvt århundre, mistet strømmen og gikk i dvale på torsdag da det gikk inn i en iskald månekveld, og avsluttet sitt oppdrag en uke etter et skjevt touchdown som hindret operasjoner og dets vitenskapelige resultater.

Intuitive Machines (LUNR.O), åpner ny fane, det Texas-baserte romfartsselskapet som NASA betalte 118 millioner dollar for å bygge og fly Odysseus, sa at bakkekontrollteamet hadde mottatt en siste "avskjedsoverføring" fra romfartøyet før det ble mørkt på månens sørpolområde.

"God natt, Odie. Vi håper å høre fra deg igjen," sa Intuitive i en online oppdatering, og refererte til romfartøyet med kallenavnet dets ingeniører kjærlig hadde tatt i bruk for en lander de sa viste seg å være mer robust enn forventet.

Tidligere på dagen sa Intuitive at teamene deres ville programmere Odysseus til å "ringe hjem" til selskapets bakkekontrollsenter Houston hvis og når romfartøyet mottar nok solenergi til å våkne opp igjen om tre uker med neste soloppgang over landingsstedet."

https://www.reuters.com/technology/spac ... 024-02-29/
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply