G7-landene bruker 62 ganger så mye penger på våpen som til hjelpearbeid.

Post Reply
Sigve
Posts: 3821
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

G7-landene bruker 62 ganger så mye penger på våpen som til hjelpearbeid.

Post by Sigve »

G7-landene bruker 62 ganger så mye penger på våpen som til hjelpearbeid.

fb-friend & Administrator af Faces without masks matter : Brasil har formannskapet i G20 og Norge er invitert som gjesteland.

Brasils president Luiz Lula da Silva sier at det som skjer i Gaza ikke er en krig, det er folkemord. Det er ikke krig med soldater mot soldater, det er krig av et godt utstyrt hær mot kvinner og barn. Presidenten sammenligner Israels krig i Gaza med Hitlers drap på jødene.

Han kritiserer USAs våpenleveranser til Israel.

Han sier det er behov for å reformere FN slik at vetotetten tas vekk og slik at sikkerhetsrådet får flere representanter fra Asia, Afrika og Latinamerika.
USA har nedlagt veto mange ganger mot FN-resolusjoner som krever umiddelbar våpenhvile. Flere vestlige land stanset støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) basert på en Israelsk løgn om at organisasjonen samarbeidet med Hamas.
Det globale sør, tidligere koloniland, kritiserte Vestens dobbeltmoral i forskjellsbehandlindgen av Israel og Rusland med hensyn til sanksjoner.

Brasil ønsker å prioritere kampen mot ulikhet og sult.
I følge en rapport fra Oxfam International kan mindre enn 3 prosent av G7 landenes militære utgifter brukes til å avskaffe global sult og gjeldskrisen til det globale sør.

Brasil har gjennom sitt formannskap i i G20 foreslått å beskatte de superrike i G7 landene mye mer enn i dag. Det må innføres høyere og mer rettferdige skatter på de 1211 milliardærene i disse landene. Dette kan i følge Oxfam International gi over 1 billion dollar i året.

I en gal verden mangler ikke penger til våpen. Heller ikke her hjemme mangler penger til krigen i Ukraina og egen opprustning som er planlagt å koste ca 6-700 milliarder kroner over 12 år mens fattigdom og matkøer øker.

Den økte sikkerhet som det påstås at denne opprustningen skal gi oss kunne vi fått gratis ved å etablere et godt forhold til vår nærmeste nabo Rusland som vi har levd i fred med i 1000 år istedet for å være en aktiv aktør i stormaktsinteressene til USA på den andre siden av jordkloden.

https://derimot.no/g7-landens-bidrag-ti ... lpearbeid/

https://derimot.no/paul-craig-robertsve ... eligheten/
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply