"DE 3 BUKKENE BRUSE "FREDELIGE GEITER ER TIL IRRITASJON FOR NOEN..

Post Reply
Sigve
Posts: 3467
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

"DE 3 BUKKENE BRUSE "FREDELIGE GEITER ER TIL IRRITASJON FOR NOEN..

Post by Sigve »

BUKKEN "BRUSE" SKAL SKYTES
OPPDATERING:
No er vi kommet eit steg vidare i aksjonen vår for å hindre at mattilsynet sender rifleskot mot villgeitene i Sogn. Mattilsynet har knapt noko sak lenger. Etaten si synsing er blitt så godt motbevisst no , at det truleg vil være ei kriminell handling å skyte villgeitene. Eg føler vi likevel skal være på vakt mot evt hastevedtak eller lignande som MT kan finne på . Oppfordrar difor alle i området både lokalbefolkning og evt skyttere som kontaktes av MT om å melde frå til gruppa. Det er mange i gruppa som tidligare har sagt dei vil stille seg i skuddlinja om MT sender skyttere ut for å ta livet av villgeitene. Takk til Geir Ove Elveseter for desse flotte bildene av villgeitene og villgeitenes rike.
VG bukkene
VG bukkene
FB_IMG_1680552651393.jpg (90.05 KiB) Viewed 101 times
Bukken
Bukken
FB_IMG_1679265575094.jpg (83.25 KiB) Viewed 137 times
Skyte geitene
Skyte geitene
FB_IMG_1679229772788.jpg (124.86 KiB) Viewed 195 times
Geitene skal masakrerast
Geitene skal masakrerast
FB_IMG_1679229899627.jpg (82.96 KiB) Viewed 194 times
Arrogante geiter
Arrogante geiter
FB_IMG_1679229923890.jpg (84.19 KiB) Viewed 194 times
I ei verd som ikkje er i vater, har no Mattilsynet funne ut at dei skal stille inn sikta sine på villgeitene på Kvist.
FB_IMG_1679228361622.jpg
FB_IMG_1679228361622.jpg (103.5 KiB) Viewed 204 times
Geitene var med på flyttelasset då ein familie på 1900-talet valde vekk Søreide og slo rot på Kvist. Det milde klimaet i området gjorde at dei let geitene gå ute året rundt, slik som er vanleg på kysten. Frå slutten av 30-talet har geitene styrt dagane sjølve.

Tiår på tiår i det fri har ført fram ein unik geitestamme. Både horn og ⅚ragg er langt kraftigare enn på vanlege vestlandsgeiter, og bukkane får eit langt lenger liv enn det som er i oppskrifta til norsk landbruk. På Kvist er det Charles Darwin sitt uttrykk, survival of the fittest, som gjeld.

Flokken me her snakkar om, er noko av de tøffaste hardhausane i vår lokale fauna. Dei kjempar om føda med den lokale hjortestamma, og vert grundig overvaka av svolte blikk frå rev, mår og ørn. Det minste feiltrinn, kan bety slutten.

I tillegg finn me ein av få rette strekningar på fylkesveg 55 her, fartsgrensa er 80 kilometer i timen. Denne vegen må geitene kryssa med jamne mellomrom, når dei skal ned til fjorden for å ete seg feite, på tang. Dei treng salt og mineral for å styrkja kroppane sine og få ein viss balanse i livet.

Det er ikkje noko nytt at dei bak skriveborda ønskjer å utrydde gjengen som held kulturlandskapet i toppform. Trugsmål om å redusere og rydde ut stamma, kjem med ulik kraft. Mattilsynet sitt vedtak om nedskyting, med bakgrunn i at geitene er «husdyr» og ikkje ville dyr, er nesten ikkje til å tru.

Du skal vere bra vill for å overleve mellom Lånefjorden og Nessane generelt. Spinnvill er du sjølvsagt når du skal overleve på bork, lyng og gras i eit terreng som folk flest ikkje greier å føta seg i. Ekstra imponert over geitestamma er det grunn til å vere når Mattilsynet skriv at alle dyra dei observerte såg friske ut. Ingen var avmagra og samtlege hadde god pels.

I staden for å skyta ned stamma, burde det eigentleg ha blitt eit krav, helst eit EU-krav - for å få fortgang i det heile - om at me skulle hatt fleire villgeiter rundt om.

Då hadde me fått eit kulturlandskap me kunne vere stolte av, slik som på Kvist.

Uansett, dei livsfriske hardhausane fortener noko meir enn velplasserte skot i kroppane sine.
FB_IMG_1679228428489.jpg
FB_IMG_1679228428489.jpg (71.04 KiB) Viewed 204 times

FOLK SKRIVER/ KOMMENTARER:
Disse geitene er en velsignelse for lokalmiljøet.
Ingen dyr er så effektive i å holde buskaset nede, som nettopp geitene. Spør folk i Geiranger og andre steder, der de setter ut geiter for å holde nede tilveksten og gjengroing av kulturlandskapet.
FB_IMG_1679228372795.jpg
FB_IMG_1679228372795.jpg (142.5 KiB) Viewed 204 times
....
La dem leve. Skal man avlive pga innavl, eller innføre nytt blod som man har gjort hos menneskeheten i små bygder og på slottene omkring?

....
Før Mattilsynet går løs på de stakkars friske villgjetene, så bør de rydde opp i ei anna næring hvor en finner syke dyr på utmarksbeite
...
Mattilsynet har gjennom denne saka gjort stor skade på seg sjølv, og om dei heller ikkje evnar å snu i tide er dei vel striare enn den værste geitebukk og bør sjølv "takast ut"?
..
Naturen og det biologiske mangfoldet behøver dyra også 😢 Blir moskusen på Dovre kanskje de neste som må bøte med livet? …
...
geitene har no hatt det bra i mangen år , og passa på at der ikkje er gjengrodd skog ....har aldri plaga meg i lastebil og er bare koselig å sjå dei ...... ser at bønder er på jakt etter å leige geiter for å beite ned skog og områder rundt om ........... flytt ein del av geitene og bytt ut bukkene da blir der ikkje innavl ,,,, dei kan jo for søren konsentrere seg om dei dyra som virkelig treng hjelp rundt om på gardene ............

....
Mattilsynet opptrer som terrorister. Helt uakseptabelt å drepe disse geitene.

....
I følge Mattilsynet er disse friske og godt hårlag og de er drektige !

....
Geit katt
Geit katt
FB_IMG_1679229114276.jpg (68.31 KiB) Viewed 200 times
....

Det ser ut som ein flokk med sterke og friske dyr, med godt hold og godt utvikla heilårspels. At dei lid naud og at det er betre for dei å utraderast, har eg inga tru på.
Mattilsynet kan heller ta ein kik på alle dei dyra som står inne all si tid og aldri kjenner gras eller mold under føtene.

.....
Heldigvis har eg fått måla desse. La oss håpe dei får leve lenge og gleda oss som køyrer forbi. Dette er turistatraksjon.
Måleri
Måleri
FB_IMG_1679230135505.jpg (233.46 KiB) Viewed 189 times
Måleri2
Måleri2
FB_IMG_1679230138881.jpg (377.34 KiB) Viewed 189 times
(Marie Gerd Borlaug https://www.facebook.com/groups/1988278 ... 759424157/)
...
Mattilsyn og Barnevern.

To alen av samme stykke, gitt nærmest uinnskrenket makt, og ledes av små, uintelligente mennesker som søker seg makt over de vergesløse basert på paragrafer.

Nå vil Mattilsynet utrydde en unik flokk villgeiter, som mot alle odds både er friske, sterke og velfødde, og har klart seg i 100 år i frihet ute i naturen.

Vi ser her nok et grotesk resultat av dumme byråkraters manglende evne til å forstå hva som er best for dyr - akkurat som frøkner av begge kjønn i barnevernet ikke forstår hva som er barnets beste.

Ang den ville friske geiteflokken som ønskes avlivet, skrevet av Espen Nordbekk.

"Mattilsynet på krigsstien for å avlive en frisk geiteflokk som har levd som en vill populasjon i snart hundre år. Sammen med et par andre forvilla geiteflokker er denne flokken helt unik. Den kan gi oss ny innsikt i geitas genetikk og tilpasning til naturlandskapet. Og omvendt, innsikt i naturlandskapets og biomangfoldets tilpasning til geita i en naturlig helårs tilstand. Særlig verdifullt er det at de verken er avlet eller medisinert, men fått utvikle seg fritt i samspill med sitt miljø. Flokken kan være en viktig kilde til friske og veltilpassede tamgeiter i generasjoner framover.

Og deres effekter på andre organismer i deres levemiljø, fra sopper, insekter, fugler og rovdyr kan gi oss ny verdifull innsikt i økologien. Ja, det gir oss kunnskap til å håndtere hva som nå kalles naturkrisen (jf. IPBES). I andre land enn Norge, slik som Danmark f.eks., så konstruerer man slike situasjoner gjennom rewilding, både som et naturverntiltak, men også for forskning. Tamgeiter kan ikke erstatte dette pga. av den store graden av manipulasjon som de er utsatt for av produksjons- og dyrevernshensyn. Vi trenger derfor ville flokker for at vi skal lære hvordan geitas samspill med omgivelsene egentlig er.

Mange arter av organismer, fra de minste til de største, er idag hardt presset på grunn av hvordan vi mennesker samhandler med naturen. Ikke minst har landbruket blitt en stor påvirkningsfaktor både ved det man gjør og ikke gjør. F.eks. få vet eller tenker på at når vi rutinemessig medisinerer våre beitedyr mot snyltere, så vil vi også påvirke beitemarkas evne til å fange og lagre karbon i jordsmonnet, fordi vi dreper, i tillegg til de organismer vi ønsker å drepe, mange av de insekter, sopper og bakterier som skal bryte ned gjødsla på et effektivt sett, bryte ned metan osv. Dette har igjen ringvirkninger på plante- og fuglelivet, osv.

Sjølvsagt skal vi sørge for at våre husdyr har det bra og ikke lider vondt. Men dette er ikke lenger husdyr. Og jeg synes Mattilsynet og landbruksmyndighetene bør holde seg til dem. For vi trenger sårt slike referanser til hvordan det naturlige samspillet mellom kjente beitedyr og deres livsmiljø egentlig er. Geita har vært beitedyr på Vestlandet, ja faktisk i Sogn, i 5000 år, men vi vet svært lite om dens biologiske historie her til lands. Kanskje var det villgeiter de aller første? Vi vet rett og slett ikke. Men ett kan vi være sikre på: Den har det i seg som skal til for å leve et veltilpasset vilt liv i Norge. At det kan se ut som flokken er i en genetisk bottleneck er ikke et argument for å ta livet av dem, tvert imot.

Så hold finga fra fatet, Mattilsynet!"


...

MANGE VEISTREKNINGER ER "ØDELAGT" PGA AV SKOGEN vokser opp, blir trafikkfarlig men også negativt for de som ønsker å se naturen rundt om..når de kjører.

Så denne kommentaren er viktig:
Deler denne og MT galskap med å fjerne disse som er landskaps renovatørene i gjengrodde og overgrodde skogslandskap.
....
Bør fredast
Bør fredast
FB_IMG_1679249295981.jpg (72.9 KiB) Viewed 157 times
...

Hei!
Geite-journalisten i Sogn Avis her ;) Det er veldig kjekt å sjå at journalistikken me og andre mediehus har laga om geitene på Kvist engasjerer.

Eg håpar likevel eg kan be dykk om noko.

God og balansert journalistikk kostar mykje pengar å laga. Eg ser at det fleire gonger er blitt delt skjermdump, kopierte bilete og fullstendige tekstudrag frå mine og andre kollegaer sine manus her.
Slike innlegg slår dessverre beina under den vesle inntekta som gjer at me kan driva med journalistikken vår. Denne inntekta gjer at eg og mine kollegaer får løn for arbeidet me legg inn i dette.

Eg håpar difor at de kan unngå å gjera dette framover, og at dei postane som allereie er lagt ut, kan oppdaterast. Det hadde eg sat veldig pris på! 🙏

Til slutt vil eg berre minna om at denne saka er full av heilt alminnelege menneskje som meg og deg. Tenk difor gjennom kva du skriv om/til andre! Kritikk og diskusjon fører samfunnet vidare, men ingen er tente med at nokon vert utsett for personangrep!



......
Mattilsynet kan takke seg sjøl hvis dette skal skape merarbeid for de....dette kunne de ha spart seg . Unødvendig byråkrati og oppkonstruerte problemer som de ikke kan dokumentere..
...
Screenshot_20230319_190656_Facebook.jpg
Screenshot_20230319_190656_Facebook.jpg (864.44 KiB) Viewed 160 times
...
Facebook gruppe:
https://www.facebook.com/groups/198827889455444

.....
Noen spør..
Er det samme folka som stod for nedslakting av reinen i nordfjella som er på ferde igjen.
......

De som har fulgt med de siste 3 åra, har helt sikkert hørt om WEF,WHO, NWO ETC. Agenda 30 osv.
En liten konspirasjonsteori som er nærmere virkeligheten enn man trur. Skal de slakte og fjerne "maten", dette er en agenda som man ser over hele verden. Legg ned landbruk,

Stå på, det er DINMAKT som teller!
Attachments
FB_IMG_1680927958915.jpg
FB_IMG_1680927958915.jpg (110.57 KiB) Viewed 82 times
FB_IMG_1680927964059.jpg
FB_IMG_1680927964059.jpg (123.77 KiB) Viewed 82 times
FB_IMG_1680927968602.jpg
FB_IMG_1680927968602.jpg (210.52 KiB) Viewed 82 times
FB_IMG_1680927972971.jpg
FB_IMG_1680927972971.jpg (262.37 KiB) Viewed 82 times
FB_IMG_1680927978582.jpg
FB_IMG_1680927978582.jpg (70.01 KiB) Viewed 82 times
FB_IMG_1680927983496.jpg
FB_IMG_1680927983496.jpg (152.69 KiB) Viewed 82 times
FB_IMG_1680927988213.jpg
FB_IMG_1680927988213.jpg (108.46 KiB) Viewed 82 times
Artikkel 1
Artikkel 1
FB_IMG_1680063150550.jpg (78.2 KiB) Viewed 107 times
Artikkel2
Artikkel2
FB_IMG_1680063154645.jpg (111.02 KiB) Viewed 107 times
Leskur
Leskur
FB_IMG_1679229607074.jpg (59.9 KiB) Viewed 196 times
FB_IMG_1679228425695.jpg
FB_IMG_1679228425695.jpg (68.92 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228381249.jpg
FB_IMG_1679228381249.jpg (144.08 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228378542.jpg
FB_IMG_1679228378542.jpg (164.95 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228375825.jpg
FB_IMG_1679228375825.jpg (81.75 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228370167.jpg
FB_IMG_1679228370167.jpg (170.61 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228367324.jpg
FB_IMG_1679228367324.jpg (129.36 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228364649.jpg
FB_IMG_1679228364649.jpg (64.88 KiB) Viewed 204 times
FB_IMG_1679228358453.jpg
FB_IMG_1679228358453.jpg (151.56 KiB) Viewed 204 times
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
User avatar
Red-Pill-Junkie
Posts: 769
Joined: Mon May 09, 2022 9:43 pm

Re: "BUKKENE BRUSE "FREDELIGE GEITER ER TIL IRRITASJON FOR NOEN..

Post by Red-Pill-Junkie »

Herlig innlegg og sammenligning med Geronimo og Apachene. Nettopp av den grunn er geiter noen av mine absolutte favorittdyr også. Vel vi havner vel snart i samme situasjon selv også, ettersom de etterhvert forsøker å stenge oss inne i de såkalte smart-byene sine, eller forsøker å fengsle oss i konsentrasjonsleire. Vel de skal få motstand, det er sikkert...
Jeg plukker ut noen videoer jeg finner viktige og oversetter, legger til undertekster på norsk og legger dem ut på Bitchutesiden min; https://www.bitchute.com/channel/RDvUSt2GkOqP/ Håpet er at disse da kan spres og sees av fler.
Post Reply