RUSSERNE KJØPER OPP HOTELLER I NORGE..SPENNENDE TIDER..

Post Reply
Sigve
Posts: 3466
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

RUSSERNE KJØPER OPP HOTELLER I NORGE..SPENNENDE TIDER..

Post by Sigve »

I følge en pressemelding fra det russiske selskapet Sistema kjøper de nå den norske hotellkjeden "Park Inn by Radisson", som har tilhørt norske Wenaasgruppen frem til nå.
Handelen skal gjennomføres innen utgangen av mars i år.

Hotellene til Raddison har i mange tiår, spesielt hotellet i Murmansk, hatt et stort antall gjester fra Norge og Finland, og har vært det mest brukte hotellet i flere av byene.
To av hotellene ligger i Moskva.

Kjøpes til "spottpris".
Russerne kjøper hotellkjeden, som består av 10 hotell, til spottpris ettersom Norge har vært med på sanksjoner mot Russland og russiske myndigheter som en reaksjon har innført en lov mot "fiendtlig innstilte land", som erklærer at salgsprisen til selskaper fra disse landene ikke kan overstige 50% av markedsverdien.

I tillegg skal den russiske staten ha 10% av markedsverdisalgssummen fra det norske selskapet, noe som i dette tilfellet vil bety ca 200 millioner norske kroner.
Hotellkjeden er en underdel av Raddison Internasjonal som har sitt hovedsete i USA.

"Hotellkjeden Park Inn by Radisson, som i årevis har operert i Murmansk og andre russiske byer, overføres fra den norske Wenaasgruppen til det russiske selskapet AFK Sistema.

I Murmansk heter hotellet Poljarnye Zori og ligger i sentrum, et steinkast fra hovedgaten Prospekt Lenina. Hotellet har vært et av de beste i byen, og det har også vært populært blant finske reisende.

I tillegg har kjeden flere hoteller i St. Petersburg, to i Moskva og ett i Jekaterinburg. Totalt gjelder transaksjonen ti hoteller og mer enn 4000 hotellrom. Poljarnye Zori-hotellet har vært i drift i Murmansk siden 2000-tallet, og under Park Inn-kjeden siden 1970.

Tvangsrabatt fra selskaper fra «uvennlige» land
Det norske selskapet Wenaasgruppen selger hoteller for 203 millioner euro. Hotellkjeden må selges til en liksompris, det vil si til en "rabatt" på minst 50% av markedsverdien, siden en lov trådte i kraft i Russland i desember, ifølge hvilken selskaper fra "uvennlige" land må selge sine aksjer til ikke mer enn halvparten av prisen.

I tillegg må disse selskapene enten betale 10% av prisen de mottar til den russiske staten eller godta å selge aksjene i avdrag. Saken ble rapportert i desember av en russisk nettavis. RBK.

Ifølge Sistemas pressemelding vil transaksjonen tre i kraft innen utgangen av første kvartal i år, det vil si innen utgangen av mars, dersom alle regulatoriske godkjenninger er i orden."

Kilder:
yle. fi/a/74-20016735
Barents Observer.
travel. usnews . com/Hotels/b-Park_Inn_by_Radisson_Hotels/
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply