BARE TIL INFORMASJON Til dere som biter på historien om at USA og Nato står for demokrati, frihet og menneskerettigheter

Post Reply
Sigve
Posts: 3475
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

BARE TIL INFORMASJON Til dere som biter på historien om at USA og Nato står for demokrati, frihet og menneskerettigheter

Post by Sigve »

BARE TIL INFORMASJON
Til dere som biter på historien om at USA og Nato står for demokrati, frihet og menneskerettigheter:
1. Ifølge det amerikanske Congressional Research Service har USA gjennomført 251 militære intervensjoner i andre land siden 1991. Foruten de kjente i Irak, Afganistan, Libya og Syria har det skjedd i de fleste land i Søramerika ( Chile, El Salvador, Grenada, Haiti, Guatamala, Nicaragua) og store deler av Afrika. Hele tiden har mønsteret gått på å støtte militærdiktatur mot framvoksende og eksisterende nasjonale frigjøringsbevegelser.

2. USA har konsekvent gjennomført økonomiske sanksjoner mot land som ikke danser etter deres pipe. Bare i Venezuela har det medført titusenvis av døde. Tenk så på hva konsekvensene av dette er for folket i Cuba, Afganistan,Iran og Syria idag. Og hva med okkupasjonen og tyveriet av Syrias oljereserver og tyveriet av Venezuelas og Afganistans gullreserver i utlandet?

3. USA's kriger i 37 land etter 1945 har medført 20 millioner døde. I tillegg kommer alle skadde, fordrevne og traumatiserte. Og hva er det det dreier seg om annet enn å sikre egne økonomiske interesser.

4. Ifølge Institutt for politikk og strategi ved Carnegie-Mella universitetet i USA har USA grepet inn og forsøkt å manipulere til egen fordel 81 valg i andre land siden 1945, og nokså konsekvent dreier det seg om støtte til udemokratiske parti.

Var det noen som snakket om respekt for nasjonal suverenitet, folkerett, frihet, demokrati og menneskerettigheter? Var det da noen som snakket om at USA og Nato er i Ukraina av omsorg for frihet og demokrati? Det er som filosofen Jon Hellesnes sier: Vi er vitne til et moralsk sammenbrudd i Vesten. Oppsummert betyr dette at USA har vært den verste terrorstaten i verden de siste 70 år.
Og bare til informasjon: Dette betyr ikke at jeg er noen stor tilhenger av regimene verken i Russland eller Kina. De ser ut som kapitalistiske oligarkier på samme måte som USA er det.
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply