Saksa Håvard Ramstad; Fra nyttår 2023 har EU tillatt tilsetting av insekter til bakverk, pasta og andre halvproduksjoner

Post Reply
Sigve
Posts: 3558
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

Saksa Håvard Ramstad; Fra nyttår 2023 har EU tillatt tilsetting av insekter til bakverk, pasta og andre halvproduksjoner

Post by Sigve »

Saksa Håvard Ramstad;
Fra nyttår 2023 har EU tillatt tilsetting av insekter til bakverk, pasta og andre halvproduksjoner «til allmennheten».
Selv om det mangler publisert kunnskap om allergi og mulige anafylaktiske reaksjoner, er EU-kommisjonens mening at det ikke bør etableres spesifikke merkingskrav for eventuelle allergiske reaksjoner.
3
3
received_731528161890220.jpeg (84.19 KiB) Viewed 162 times
Men de med allergi mot kreps, bløtdyr og huspollenmidd får mest sannsynlig også allergiske reaksjoner ved inntak av produkter med tilsatt gresshopper.
Det kan også føre til nye allergiske reaksjoner på underlaget som brukes til å mate insektene.
Insektstilsetningen oppdager du bare hvis du leser at produktet inneholder: "Acheta domesticus".
Det betyr at folk selv må finne ut at "Acheta domesticus" er gresshopper i pulverform og selv sjekke om de kan være allergisk mot det.
Tillatelsen trer i kraft den 24. Januar 2023.
Ansvarlig for autorisasjonen:
URSULA AV LEYEN
Følgende produkter kommer snart for salg med tilsatte gresshopper (Acheta domesticus):
- Flerkornbrød
- Flerkornruller
- Kjeks og brødpinner
- Kornbar
- Tørre blandinger til bakverk
- Kjeks
- tørrfylte og ufylte pastaprodukter
- asjett
- bearbeidede potetprodukter
- Retter basert på belgfrukter og grønnsaker
- Pizza
- Generelt pasta og grøtpulverprodukter
- Kjøttanalogier (vegetarisk kjøttalternativ)
- Supper og suppekonsentrater, suppepulver
- Maismelbasert snacks
- Øl-lignende drikke
- Sjokoladeprodukter, nøtter og oljefrø
- Snacks (unntatt chips) og kjøtttilberedninger

Tekst lånt fra Svend Erik Ibsen Houlberg
FB_IMG_1674280483006.jpg
FB_IMG_1674280483006.jpg (47.65 KiB) Viewed 73 times
ny mat - godkjenning fryste, tørkede og pulveriserte former av hussiriss (Acheta domesticus)
Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) 2022/188 av 10. februar 2022 om tillatelse til å bringe fryste, tørkede og pulveriserte former av hussiriss (Acheta domesticus) i omsetning som et nytt næringsmiddel i henhold til europaparlaments- og rådsforordning (EU) 2015/2283, og om endring av Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) 2017/2470

Commission Implementing Regulation (EU) 2022/188 of 10 February 2022 authorising the placing on the market of frozen, dried and powder forms of Acheta domesticus as a novel food under Regulation (EU) 2015/2283 of the European Parliament and of the Council, and amending Commission Implementing Regulation (EU) 2017/2470

EØS-notat | 07.03.2022 | EØS-notatbasen
https://www.regjeringen.no/no/sub/eos-n ... id2910009/

https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... TdgvxkgXbs

Må begynne å lese på innhold på halvfabrikat mat og ferdig mat. Gjetter at McDonalds vil være først ute med å bruke det som har blitt godkjente innsekter til bruk i mat 🤮

Velbekomme 🤡
Attachments
FB_IMG_1674257987728.jpg
FB_IMG_1674257987728.jpg (27.81 KiB) Viewed 84 times
1
1
FB_IMG_1674256859450.jpg (156.29 KiB) Viewed 88 times
2
2
FB_IMG_1674233262268.jpg (118.76 KiB) Viewed 132 times
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
User avatar
Red-Pill-Junkie
Posts: 769
Joined: Mon May 09, 2022 9:43 pm

Re: Saksa Håvard Ramstad; Fra nyttår 2023 har EU tillatt tilsetting av insekter til bakverk, pasta og andre halvproduksj

Post by Red-Pill-Junkie »

Fytterakkern... Jaggu glad jeg holder meg til strikt lavkarbo-diett.
Jeg plukker ut noen videoer jeg finner viktige og oversetter, legger til undertekster på norsk og legger dem ut på Bitchutesiden min; https://www.bitchute.com/channel/RDvUSt2GkOqP/ Håpet er at disse da kan spres og sees av fler.
Post Reply