MEN HVA ER POENGET? Om vi ser for oss at Ukraina faktisk vinner krigen, vil de samtidig tape freden.

Post Reply
Sigve
Posts: 3473
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

MEN HVA ER POENGET? Om vi ser for oss at Ukraina faktisk vinner krigen, vil de samtidig tape freden.

Post by Sigve »

MEN HVA ER POENGET?
(Av Jan-Erik Gaup)
Om vi ser for oss at Ukraina faktisk vinner krigen, vil de samtidig tape freden.
2
2
FB_IMG_1673900592033.jpg (130.82 KiB) Viewed 343 times
For de spenningene som begynte å ulme straks etter oppløsningen av Sovjet, og i 2014 hadde eskalert til full borgerkrig, vil fremdeles være der. Og nå mer intense, fordi det har flytt mer blod.

Minsk-avtalen av 2015 var den eneste løsningen. Zelenskij ble president på et brakvalg i 2019, fordi han ønsket å oppfylle denne.

Men han ble stoppet fra to kanter, av vestukrainske nasjonalsjåvinister internt og av Nato og USA eksternt.

I april i år hadde han en ny mulighet. Krigen var en realitet, og man var i Istanbul blitt enige om i praksis å implementere Minsk II. Denne gangen hadde han et sterkere pressmiddel internt, fordi naziregimentet Azov var i ferd med å bli fullstendig utslettet i Mariupol. Han kunne ha sagt til dem: "Aksepter fredsavtalen, eller dø."

Men nå var det Storbritannias statsminister Boris Johnsen som kom nazistene til unnsetning. Han fløy rett til Kiev, og ga Zelenskij ordre om å kjempe videre.

Hvilke utganger kan vi se for oss?

Nato KAN vinne militært, hvis alliansen klarer å holde sammen i et felles korstog mot Russland. Men jeg har mine tvil. Vesten er i kulturell oppløsning, og i USA tror stadig flere på en ny amerikansk borgerkrig. Jeg tviler på at dette holder til målstreken.

Kan Russland vinne? Ja, på sikt. Fordi russerne har en kulturell tålmodighet Vesten mangler. Og de er ikke i oppløsning, slik vi er.

Det er nokså uforståelig at ikke Vesten ser dette. For om "vi" skulle vinne militært i Ukraina, er landet fremdeles splittet. Det vil bli nødvendig å holde såkalt "fredsbevarende" styrker der i årtier, for å hindre at volden blusser opp igjen.

Og skulle Russland vinne en overlegen seier, vil det være sterke krefter som presser på for å gjenopprette "imperiet", altså legge hele landet inn under Moskva. Det blir heller ingen god løsning, fordi Vest-Ukraina vil fortsette å være et ormebol. Det blir ikke fred på den måten heller.

Den eneste bærekraftige løsningen er en implementering av Minsk II-avtalen. Putin ønsker det. Zelenskij ble valgt til president på å
ønske det samme.

Men USAs nåværende president ønsker det ikke. Og det er jo fra Joe Biden Stoltenberg får sine instrukser.

Det bekymrer neppe Pentagon. For som Alexander Haig en gang uttalte: "Det er fullt mulig å begrense en atomkrig til kun å
ramme Europa."


........
Av Hans Jørgen Strøm
Polens president Duda var onsdag i den vest-ukrainske byen Lviv i følge med den litauiske motparten Gitanas Nauseda og den ukrainske lederen Vladimir Zelensky. Dagen før, tirsdag, foretok den tyske utenriksministeren, Annalena Baerbock (et annet krigshemmende grønt medlem), et overraskelsesbesøk i Ukrainas østlige by Kharkiv hvor hun antydet at Leopard-stridsvogner ville komme.

Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba snakket sammen med Tysklands øverste diplomat, og sa kryptisk: «Jeg er ikke i tvil om at Tyskland vil sende Leopard-stridsvogner til Ukraina... Den tyske regjeringen forstår et sted innerst inne at avgjørelsen vil bli tatt og tankene vil bli overført til Ukraina. ”

Det underforståtte fullførte realiseringen gjenspeilte ordene til Joe Biden som advarte like før konfliktens utbrudd i Ukraina i februar i fjor om at Nord Stream 2-gassrørledningen fra Russland aldri ville bli operativ uavhengig av Berlins posisjon.

I Lviv snakket den polske lederen også om utplasseringen av Leopard-tanks som en del av en "internasjonal koalisjon" for å sende slike våpen.

«Et kompani med Leopard-stridsvogner skal overleveres som en del av en koalisjon som bygges fordi det som kjent skal oppfylles en lang rekke formelle krav, avtaler og så videre, men først og fremst ønsker vi at dette skal være en internasjonal koalisjon, sa Duda.

Det betyr at de tyskproduserte stridsvognene vil bli sendt til Ukraina som en del av en mye større, koordinert NATO-innsats. Det er en følelse av uunngåelig at leopardene får selskap av USA-produserte M1 Abrams så vel som britiske utfordrere.

Fortellingen som fremsettes er at de tunge våpnene må rykkes opp til Ukraina for å hindre en påstått russisk offensiv fra å ta hovedstaden Kiev og også for å konsolidere antatte gevinster gjort av ukrainsk militær. Denne fortellingen er åpenbart selvmotsigende og motsier den vestlige desinformasjonen som er drevet av dets nyhetsmedier og regjeringer som svinger mellom forestående nederlag eller forestående seier for Kiev-regimet.

Den betydelige militære seieren til russiske styrker denne uken i å ta kontroll over Soledar, saltgruvebyen i Donbass, blir sitert av NATO-tall som bevis på at tyngre våpen og stridsvogner må raskt leveres til Ukraina.

Det som er forbløffende er mangelen på offentlig debatt i de vestlige statene om den nådeløse forsyningen av våpen til Ukraina. Hundrevis av milliarder av dollar og euro blir gitt bort til en korrupt kabal i Kiev uten den minste tilsyn. Til tross for enestående økonomiske og sosiale vanskeligheter for deres generelle befolkning, pumper de regjerende elitene i vestlige stater mer og mer våpen inn i en konflikt som ikke har noe å gjøre med påstått "frihet og demokrati" i Ukraina.

Vestlige nasjoner blir dratt dypere inn i en krig mot Russland uten offentlig kunnskap enn si demokratisk samtykke om de virkelige årsakene til krigen. Disse grunnene er å gjøre med å fremme USA-ledede vestlige imperialistiske interesser, som er dypt i strid med vanlige borgeres interesser.

Flyttingen for å levere hovedstridsvogner fra NATO-maktene er typisk for snikingen som har drevet oppbyggingen til denne krigen. Vanligvis er avgjørelsen tatt i hemmelighet, og alt annet handler om å levere på avgjørelsen. Skamløse løgner om å «forsvare demokrati og frihet» sprutes ut, selv om regimet som støttes i Kiev av vestlige skattebetaleres penger, er et regime befengt med nynazister.

Nasjoner blir feid mot en fullstendig krig mellom USA/NATO og Russland av elite-herskere som er på vei mot bedriftens interesser og uansvarlige dypstatsplanleggere.

Foraktelig og kriminelt er det ingen oppfordring blant vestlige regjeringer eller media om diplomatiske initiativer for å få slutt på konflikten i Ukraina og for å ta tak i de dypere geopolitiske årsakene. All elitediskurs handler om imperativet om å "beseire Russland" og "regimeskifte" i Moskva som om det var en doktrinær ordinans.

Konflikten i Ukraina ble sådd i 2014 av det amerikanske og NATO-støttede kupp mot demokrati og den påfølgende våpniseringen av et nynazistisk regime. Men frøene til det ble båret fra en mer ond frukt som går helt tilbake til andre verdenskrig og Nazi-Tysklands mislykkede erobring av Sovjetunionen.

De keiserlige designene til Det tredje riket og dets ekspansjonistiske «lebensraum» har blitt arvet av den USA-ledede NATO-aksen. Utplasseringen av Leopard-stridsvogner – i stedet for Panzer Tigers – som ruller mot Russland er et visceralt tegn på forutgående og på hvem som står på høyre side av historien.

fra nettsiden strategisk kultur
......

MANGE TRUR DET VAR PUTIN..
NORD STREAM 2
Biden, in contrast, told reporters at the White House that "if Russia invades, that means tanks or troops crossing the border of Ukraine again, there will be no longer Nord Stream 2. "We will end it"

......


(Av Magne Djupvik)
Eg ser på sosiale medier at nokon kritisera NATO sin hjelp til Ukraina og etterlyser freds samtaler. Det som skjer i dagens Europa er skremmende likt det som skjedde før 2 verdskrig. La meg minna om nokre historiske fakta:
I 1933 kom Hitler til makta i Tyskland.
I 1936 anekterte han eit landområde langs grensa til Frankrike (Rinland).
I 1938 masjerte han inn i Østerrike.
I 1938 var det "fredssamtaler" mellom Hitler og Englands statsm Chamberlin. Avtalen innebar at Hitler fekk behalda dei områda han hadde tatt men lova å ikkje ta meir. Chamberlin kom tilbake frå møte med Hitler og lova fred.
I 1939 masjerte han inn i Tjekslovakia.
Blei møtt med fordømmelse men ikkje noko meir.
1 sept 39 masjerte han inn i Polen.
3 sep 39 erklærte England og Frankrike krig mot Tyskland og 2 verdskrig var eit faktum.

Det Putin gjer minna om det Tyskland gjorde før 2 verdskrig. I 2014 anekterte han Krim halvøya utan særleg konsekvens. Så i 2022 fullskala krig mot Ukraina.

Det er skremmende likt og me må støtta Ukraina slik at Putin ikkje får noko militær siger .
.....
Våpen kommer...
(Av Knut Erik)
DETTE SER LITT MØRKT UT I ØYEBLIKKET!
De kom inn over havn i Nederland. Da reiser de Nedreland Tyskland Polen Ukraina:

RUssland sitter og venter. De følger dem mes speidere og sattelitter. Sikkert hacket overvåkningskamera på alle jernbanestasjoner, så de vet nøyaktig når de kommer. Man må ikke undervurdere ...

Når de kommer til Ukraina må de lastes om. Sovjet brukte sin egen sporvidde på jernbanen, så Vest-europeiske tog kan ikke kjøre inn i Ukraina uten å skifte hjulboggiene. Det er slike boggiskifteplasser alle steder jernbanen krysser grensen. Der må vognene ikke bare få nye boggier, begge veier. De må også få nye lokomotiver. Ukraina har enorme problemer med strømforsyningen. De har tatt i bruk damplokomtiver. Bare ett problem, de fjernet all drifts-infrastuktur for damdrift i 2005 ca.

Disse sakene gjør at den dagen Russland ikke gidder med så stanser alt ved at de bomber de jernbanestasjonene der skiftet skjer, og fire fem broer innover i Ukraina. Etter det, bare lastebilfrakt. Ukraina går snart tomme for diesel ...
https://www.facebook.com/10004821576072 ... /?sfnsn=mo
.......
DE SOM PRØVER Å SI SANNHETEN...
Her er hvordan demokrati og ytringsfrihet praktiseres i Norge: Kunnskapsrike folk som ikke videreformidler Pentagons ensretta krigspropaganda om krigens årsaker, blir hengt ut og fordømt som hovedoppslag på Aftenposten.no. I gapestokken med ham, til skremsel for alle andre sannferdige sjeler.

Er dette demokratiet man vil bekjempe "autoritære stater" med? Skam over Aftenposten og lykke til i kveld mot de nyttige, men farlige, idiotene.
https://www.aftenposten.no/norge/i/l3vA ... en-fjernet

.......
OPPS..når de sier sannheten som ikke passer..
Oleksij Arestovytsj trekker seg som rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj etter en melding på Telegram om helgens angrep i Dnipro.
NTB
17. jan. 2023 11:01 – Oppdatert 17. jan. 2023 11:27
Der antydet Arestovytsj at minst 41 mennesker ble drept i angrepet. Han sa også at det så ut til at rakettene hadde falt ned på boligblokken etter å ha blitt skutt ned av det ukrainske luftforsvaret.


Det skulle selvsagt vere.."skyld alt på Putin!"
.......

(Av Sigve Varholm ) Krigen var planlagt...
Denne krigen har eg hørt om for mange år siden...målet var å få til en hunger katastrofe i Europa, slik agendaen med ny verdensorden kan igjennomføres. Derfor er det mye merkelig propaganda rundt om i MSM. Ting stemmer bare ikke..

Trur du at Ukraina vinner krigen?...overhodet ikke alene, og krigen må utføres på ukrainsk jord, for at andre land skal holdes utenfor..det blir ikke mange Ukrainere tilbake..de ofres i denne unødvendige makabre krigen!

Kissinger sa:
"De som kontrollerer maten kontrollerer folket"
Han var en av arkitektene bak NWO

Dette har også Putin opplyst i sine taler..det er Vesten som pusher på..og det blir IKKE fred,selv om Putin trekker seg ut av Ukraina.

Bruker vi litt logikk,så ser man dette litt annerledes, at skal Vesten vinne krigen må det bli full verdenskrig, da må "alle land"utenfor Ukraina gå mot Russland, og det skjer ikke!

Hvem vinner da..hvert enkelt land...som NWO,WEF, WHO..ønsker å kontrollere? Nei, strategisk skal alle land utarmes...og så skylde på Putin.
De med litt viten vet at Putin ikke er årsaken til høgere strømpriser i Norge, allikevel står Erna på tv og sier.." årsaken heter Putin". Lyver oss rett inni øynene, for vi skal hate Putin og ikke få med oss hva "Davos gjengen" planlegger.

Dette er vanskelig å få til full verdenskrig, da ingen utenfor Ukraina har grunn til å gå til krig mot Russland..De må klare å skylde ALT på Putin..elles rettes aggresjonen mot de som starter..så de nyttige idioter, flyttes frem og tilbake som løpere på sjakkbrettet..Målet er hungersnød i Europa, ikke å vinne krigen , men at en ny verdensorden trer inn og overtar suvereniteten i alle land..VIA WHO...(følg med)

Når du vet dette, ser du spillet på en annen måte, litt tungt å innse for mange,men dette ser ut til å stemme mere og mere nå!

Sjakk spillerene/ krigshisserenr venter på en opning..brettet kan kalles Europa og dronningen står i Ukraina.
.....

Kveldens "debatt" på NRK bare bekrefter at dagens norske politiker, som sitter med maktet nå er manipulerende psykopater, som vil bringe Norge til katastrofe. Det ser ut at deres sterk vilje å støtte ukronazi med alt, som Norge eier og har er uendelig. Ja vel. De, som husker historie, vet hva blir det med nazi til slutt ..
1
1
FB_IMG_1674021150156.jpg (22.47 KiB) Viewed 263 times
.....
Game changer, china og Russland
https://fb.watch/i7vr8wK75_/
.....

(Av P.Ø.Ness)
Krigen i Ukraina styres av krefter som ser på krig som god forretning, ja meget lønnsom forretning.
Hvor langt skal disse krefter styre utviklingen og hvem tror du vil betale de enorme kostnader som kommer?

Påstanden om at vesten forsvarer demokratiet i Ukraina er ren løgn, svindel og bedrageri. Det store dumme flertall i vesten sluker denne løgnen på samme måte som FNs CO2 bløff og den store grønne svindel, helt uten motforestillinger. Konsekvensene av denne krigen kan bli av en helt annen art enn den store grønne svindel, det bør bemerkes.

EBNorge.no

Det store flertall i vesten er nok ikke klar over hva slags styre/regime Zelensky har innført i Ukraina. Alle partier han ikke liker er forbudt, alle medier er 100 % styrt og sensurert, kun den oppfatning Zelensky liker kommer ut. De som opponerer og kritiserer blir enten arrestert, sparket eller "fjernet". Ukraina er i dag et diktatur som styrer landet 100 % som de ønsker. Så lenge dette diktaturet er lydig mot USA eliten og tjener deres interesser vil Zelensky sitte med makten. Konsekvensen av utviklingen kan bli en storkrig i Europa med enorme tap, tap få ønsker å ta i betraktning.

Konflikten er bestilt og kjøpt av USAs eliter siden 1991. Da begynte USA å "investere" 5 milliarder US $ frem mot 2013 for å kjøpe seg goodwill og kontakter. Så kom oransje revolusjonen i 2014, utviklingen siden er ganske kjent. USA har støttet en gruppe i Ukraina, den gruppen som ønsket konflikt med de russere som bor i Ukraina og Russland. De har lykkes godt. Så må en ta med i bildet en maktsyk og stormannsgal Putin som er lett å tirre, krigen og konflikten er i gang. Hittil i krigen har elitene i USA som eier våpenprodusentene tatt inn over 110 milliarder US $, de som betaler er det amerikanske folk. Dess lenger krigen varer dess større blir inntektene. USA vil ikke fjerne Putin, da kan de risikere at Russland ikke lenger oppfattes som like farlig noe som vil redusere Europas behov for å ruste opp. Hva vil Europa bruke på opprustning de neste 10 år er usikkert, men vi snakker om et høyt antall hundre milliarder US $. USA selger nå gass til Europa til høye priser, hvor mye dette innbringer de neste 10 år er usikkert, men det blir garantert enorme summer. Når det store flertall forstår at krig er enormt god forretning vil de se på krig med nye øyne.

https://youtu.be/za3XuIY9pAY

.......
4
4
FB_IMG_1674251612542.jpg (70.67 KiB) Viewed 138 times
USA SLITER MED Å SAMLE STØTTE..

USA ber andre NATO-land "grave dypere i lommene"og bli med og eskalere denne krigen ytterligere.

Men USA får ikke gehør for denne linja blant avgjørende NATO-land som Tyskland og Frankrike. Spania, ved den spanske sosialdemokratiske statsministeren har uttalt seg mer radikalt MOT våpenstøtte enn det som nå kommer i argumentasjon fra Rødts leder (som underbygger våpenstøtte uten å ville "avsløre" hva han mener før landsmøtet. Men "magefølelsen" hans har vi visst om siden krigens start. Mulig han vil snu kappa etter vinden nå, men det får framtida vise...)

Mitt stalltips er at de som nå har gått høyt på banen i Rødts ledelse og i Stortingsgruppa og støtta våpen risikerer å bli temmelig ALEINE med sitt standpunkt på venstresida i både Europa og i verden forøvrig (hvor det aldri noensinne har vært argumentert for våpenstøtte til Ukraina fra venstresida i det Globale Sør). Så ingen skam å snu, sjøl om det sjølsagt betyr å snu kappa etter vinden...

For USA sliter med å samle støtte i NATO for sin strategi om å gjenerobre Krim.
Dette kan bli lettere (eller skal vi heller si; alvorlig) pinlig for de som har flagga ja til våpenstøtte i Rødt, når argumentasjonen deres er mye mer ekstrem krigsromantisk og i ferd med å få dalende oppslutning sjøl blant høyreorienterte sosialdemokrater i NATO-land.

......

En liten sang, "æ vil ha fred": https://fb.watch/i5vtc_zSUJ/

.........


Lag deg en enkel profil på forumet, og kom med innspill eller bare følg med.
DINMAKT.NO
VIPPS NR.40310231
Attachments
3
3
FB_IMG_1673900956321.jpg (44.18 KiB) Viewed 344 times
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply