Å SKYLDE PÅ PUTIN ER LØGN OG DETTE VET STØRE GODT

Post Reply
Sigve
Posts: 3550
Joined: Sat May 07, 2022 8:15 am
Location: Ålesund
Contact:

Å SKYLDE PÅ PUTIN ER LØGN OG DETTE VET STØRE GODT

Post by Sigve »

Nei til Arbeiderpartiet.
Jan Reinstad ·

Prellert VaktmesterStrømopprøret
Prellert Vaktmester ·

Å SKYLDE PÅ PUTIN ER LØGN OG DETTE VET STØRE GODT
Nordmenn betaler skyhøye strømpriser for å HJELPE EUROPEISKE SPEKULANTER og det er norske forbrukere som får regningen. De høye prisene skyldes ikke mangel på energi i Norge, men at utenlandske spekulanter må dekke inn short-posisjoner på strøm, hvilket betyr at de har solgt strøm de ikke har. Når norske politikere skylder på Putin så er dette kun et munnhell for å dekke over sine egne feil og har ingen rot i virkeligheten.

https://www.nettavisen.no/okonomi/oyste ... -95-613265


Å presse Russland inn i et hjørne, er rett å slett opplegg til selvmord..

Kopiert(Fjordmann)
Jeg burde kanskje skrive mer om Russland og Ukraina, men det er ikke lett å ha en rasjonell diskusjon om dette offentlig.

La oss begynne med et par fakta: Russland har flere tusen atomstridshoder. Den russiske regjeringen, anført av president Putin, oppfatter NATO i Ukraina som en eksistensiell trussel. I alle fall en trussel mot deres regime, men kanskje mot hele den russiske staten. Dette har de selv sagt gjentatte ganger, og det er all grunn til å tro at de mener dette alvorlig.

Det er farlig å presse et land med tusenvis av atomvåpen inn i et hjørne, uten å gi dem åpning for andre løsninger som de kan leve med. Det spiller ingen rolle om du liker russere eller hater Putin. Dette er realpolitikk i den virkelige verden. Det er ikke et eventyr eller en film fra Disney.

Ja, det var Russland som invaderte Ukraina. Det må likevel være lov til å påpeke at den vestlige behandlingen av Russland har vært uklok i mange år. Uten den gjentatte flørtingen med muligheten for at Ukraina skulle bli med i NATO ville det kanskje aldri blitt en krig.

Ukraina bør være militært nøytralt og offentlig erklære at de aldri vil bli medlemmer av NATO. Et ukrainsk medlemskap i NATO var aldri en god ide. Ukrainerene bør nok også innse at de ikke kommer til å få tilbake Krim, som historisk sett har vært russisk. Andre ting kan det forhandles om.

Det er mulig å få en slutt på krigen hvis man begynner med dette som utgangspunkt. Men da må det utvises fornuft også fra vestlig side, ikke kun fra russisk side.

Akkurat nå har Europa stadig større problemer med en krig på europeisk jord mellom Russland delvis støttet av Kina og NATO støttet av USA. Dette har potensiale til å eskalere ytterligere. Sannsynligheten for atomkrig er større enn den har vært på 60 år. Kanskje enda større. Under Cubakrisen var det en kald krig som nesten ble varm. Nå er en varm krig allerede i full gang.

Vestlige ledere i EU og USA har ikke håndtert denne konflikten godt. Strengt tatt håndterer de nesten ingenting godt lenger. Spesielt administrasjonen til Joe Biden i USA gir inntrykk av at de ikke ønsker å roe ned situasjonen i Ukraina. De ønsker snarere å trappe konflikten med Russland ytterligere opp.

I en situasjon der atomkrig faktisk er et mulig utfall er det ikke fornuftig å snakke om å "utslette" eller "knuse" en atommakt. Dessuten er Ukraina også et veldig korrupt land, EU er en form for mafia og USA under Biden ligner stadig mer på en bananrepublikk.

For å kunne få en slutt på krigen må russerne også få en mulighet til å si til sitt hjemmepublikum at de har oppnådd noe. Det er slik verden fungerer.

Det er Vesten som isolerer seg selv økonomisk, ikke Russland. De som er hardest rammet av sanksjonene er vanlige borgere i EU. Kina, India og resten av verden handler med Russland mer eller mindre som normalt. Vesten utgjør en stadig mindre andel av verdens økonomi. Maktelitene i EU er mest opptatt av å importere enda flere muslimer og ødelegge Europas energiforsyning med idiotiske klimatiltak.
VELKOMMEN TIL DINMAKT.NO
Våres 3 kampsaker er: Ytringsfriheten, Demokratiet og menneskerettighetene. -FRIHET!
Vi tør der andre tier, et sensurfritt forum!
Vipps noen kroner til DINMAKT.NO Tlf.40310231, slik at vi kan fortsette kampen mot sensuren!
Post Reply