Risikerer hytteskatt på 140.000 kroner i året.

Det vil bli umulig å beholde hytta

Hytteeiere langs kysten risikerer hytteskatt på 140.000 kroner i året. – De fleste hytteeiere er pensjonister. Det vil få katastrofale følger. Det blir veldig dramatisk, sier megler Tore Solberg.

https://www.finansavisen.no/finans/2023/04/25/8003376/tore-solberg-det-vil-bli-umulig-a-beholde-hytta?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1682418984


Kommentarer

Ett kommentar til “Risikerer hytteskatt på 140.000 kroner i året.”

 1. Kopiert kommentar : <>
  Hytteeiere langs kysten risikerer hytteskatt på 140.000 kroner i året. – De fleste hytteeiere er pensjonister.
  Lærer Morten Kristiansens hytte på Kråkerøy ligger mot brakkvann ved utløpet av Glomma, det er 68 kvadratmeter stor hytte fra 1950-tallet. Men verdien på hytta er så høy at skattene vil kunne overstige 130.000 i året.
  «Jeg er lærer for faen», hylte Morten Kristiansen i Fredrikstad på Facebook i april i fjor.
  Over fjorden, i Sandefjord, megler Tore Solberg mange slike eiendommer.
  – Den gjennomsnittlige hytteeieren i Vestfold er 70 år. Skatt på markedsverdier får katastrofale følger for hytteutgiftene. Selv om man sitter med en kostbar hytte som kan selges for mange millioner så er det ikke sagt at man er rik. Når snittalderen er 70 år er de fleste pensjonister. Det blir veldig dramatisk, sier Solberg.
  – Det vil bli helt umulig for de aller fleste å beholde hytta slik det nå er foreslått. De fleste hyttene har gått i familien i generasjoner. De har hatt lav ligningsverdi, og tross økninger på 10 prosent gjennom flere år, blir det ikke all verden.
  Nå er det vanlige folk sin tur å få skatteregninger som Røkke og Gjelsten og i har fått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *