Faunakriminalitet!

Til skrekk og advarsel. Bildet er tatt fra det mest ikoniske fjellpartiet på Helgelandskysten; De Syv søstre. I forgrunnen ser vi et lite knippe av totalt 72 vindturbiner spredt over et 45 kvadratkilometer stort konsesjonsområde som har ødelagt fjellområdene vest for Øyfjellet i Vefsn kommune (by: Mosjøen). For ikke å glemme 70 kilometer med bred vei og høye skjæringer. Fjellene i bakgrunnen er Brurskanken og Geittinden /hhv ca 1450 moh og 1550 moh.), hvorfra utsikten strekker seg over hele søndre- og midtre Helgeland. Motvind Vestland jobber hardt. Den trengs; vi vet jo at ressurssterke krefter jobber ufortrødent med å fortsette og forsterke etablerte bløffer, og parallelt finne nye metafortellinger for å sikre av klimaløgnen vindkraft får leve videre. Koste hva det koste vil. Ja, selv det vakreste vi har å by på i dette landet skal knuses på det grønnmalte alter.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *