Hvorfor advare?

G7-landenes ledere er enige om å innføre forbud mot import av russisk gull, men ikke russisk gull som alt er i omløp.
Gull er gull, uansett hvor det blir utvunnet. Kvaliteten på gull, som 24 karat, er den samme uavhengig av opprinnelsesland. Selv om G7-landene har blitt eneste om å boikotte import av russisk gull, vil det ikke endre selve gullet.
Boikotten kan imidlertid ha økonomiske konsekvenser for Russland og påvirke russiske oligarkers inntekter. Det er interessant å se hvordan politiske beslutninger som dette kan påvirke internasjonal handel og relasjoner.
Denne artikkelen er ganske avslørende om det lave historiske økonomiske kunnskapsnivået til G7-landene . G7-landene og består av noen av verdens største og mest utviklede økonomier.
i både Russland og Kina har vist interesse for gull og økt sine beholdninger av edelmetallet de siste årene. Begge landene ser gjerne på gull som en form for realverdi som kan bidra til å diversifisere deres valutareserver og redusere avhengigheten av andre valutaer som den amerikanske dollaren.
Gull har en lang historie som en anerkjent form for verdioppbevaring, og mange investorer og nasjoner ser på det som en sikker havn i usikre økonomiske tider. Ved å øke beholdningene av gull kan landene beskytte seg mot svingninger i valutamarkedet, inflasjon og geopolitiske risikoer.
Det er interessant å følge med på hvordan Russland og Kina fortsetter å fokusere på gull og hvordan det kan påvirke deres økonomi og geopolitiske forhold på lang sikt.
G7-landene har og vil avsløre seg enda mer i det tiåret vi nå står overfor om den globale feilslåtte vestlige økonomiske politikken som har vært ført siden 1971
https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/0G2VQG/g7-land-enige-om-aa-boikotte-russisk-gull

Johan Wannberg


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *